Fouad Ahidar brengt een schip met hulpgoederen naar Gaza

[Verslag in Brussel Nieuws for fair use only]

Fouad Ahadir

Fouad Ahadir

Brussel – Brussels parlementslid Fouad Ahidar (ex-Vl.Pro) is zondag op humanitaire missie naar Gaza vertrokken. Hij gaat samen met collega’s uit Spanje, Italië en Griekenland en medisch personeel mee met een missie van pro-Palestijnse internationele politieke organisatie Free Gaza Movement hulpgoederen brengen.

Ahidar zegt dat de humanitaire situatie in Gaza en het stijgende aantal burgerslachtoffers hem raakt en dat hij daarom persoonlijk hulp wil gaan verlenen.

Gezien het vaak moeilijk is om hulpgoederen het gebied binnen te krijgen, hoopt Ahidar dat dat makkelijker zal lukken wanneer er ook een delegatie parlementairen aan boord is.

Met zijn actie wil het parlementslid aan de politieke wereld in Brussel duidelijk maken dat hun engagement verder kan gaan dan louter resoluties opstellen.

[Bio]

Fouad Ahidar duikt regelmatig op in de media doordat hij zich opstelt als een straathoekwerker die allerhande maatschappelijke problemen aanpakt.

Faoud Ahidar werd rond 1997 actief in ID21. Voor hij voltijds de politiek instapte 2001 , was hij hoofd van een beveiligingsfirma.

Bert Anciaux scoutte Ahidar al voor ID21. Bij de splitsing van de Volksunie in 2001 vond hij in spirit de politieke partij vond die een echte interculturele samenleving zou nastreven en de Tamazigh-belangen ook richting Marokko niet over het hoofd zou zien. Hij werd terstond lid en bij de verkiezingen voor de Belgische Senaat in 2003 stond Fouad voor spirit op de Nederlandstalige lijst voor de Senaat maar haalde het niet. Bij de gewestverkiezingen in 2004 werd hij verkozen tot lid van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement voor spirit (2004-). Hierdoor zetelt hij ook van rechtswege in de Brusselse Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Op 29 maart 2006 volgde hij Waut Es op als voorzitter van de Brusselse afdeling van de partij.

In 2007 werd hij verkozen als tweede ondervoorzitter van VlaamsProgressieven.

Op 1 december 2008 stapte hij uit de VlaamsProgressieven en koos daarmee voor de lijn-Anciaux. Deze groep streeft progressieve frontvorming met SP.a na. Hij bleef aan als Brussels Parlementslid.

Fouad Ahidar – Wikipedia.

Fouad Ahidar in het Brussels Hoofstedelijk Parlement

Fouad Ahidar verlaat Vl.Pro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s