Waar we niet uitgenodigd waren (CD&V en VB)

Als we een Blog willen waar politieke partijen aan het woord gelaten worden moeten we deze ook in de reële wereld leren kennen. Ik hengelde dus hier en daar naar een uitnodiging voor de typische nieuwjaarsrecepties van die partijen en kreeg ook uitnodigingen. Niet van iedereen weliswaar. Er zijn al een aantal nieuwjaarsrecepties achter de rug, dus dit jaar zal ik er niet bij zijn bij die partijen. Gelukkig kregen deze partijen genoeg aandacht op radio en televisie, dus er is info of althans toch propaganda materiaal in overvloed. Bij de  CD&V en het VB ben ik geen sandwiches mogen gaan eten… wegens niet uitgenodigd.

Wat ik over CD&V (Katholieke Partij voor WO II) gehoord heb stelt me allesbehalve gerust. Yves Letherme weer op een prominente plaats in de politiek brengen na al zijn fratsen, nadat hij bewezen heeft dat hij er niks van terecht heeft gebracht federaal? Slaat Alzeimer collectief toe binnen de CD&V of zou het toch kloppen wat Bertold Brecht zei dat een bureaucraat zich moet ontdoen van zijn geheugen, en dat ze dat dan ook ‘en masse’ gedaan hebben bij de CD&V. Hoe kan je iemand waarover nog een Parlementaire Onderzoekscommissie zijn zeg zou moeten hebben, terug op de politieke voorgrond plaatsen? Vroeger stuurden ze je in die middens op retraite of moest je gaan werken bij de Bouworde. Wat mij betreft mogen ze Letherme in een Orthodox klooster steken ergens op een berg in Griekenland, maar terug… Het is Kafkaiaans zonder meer.

Goed we gaan er niet veel woorden aan vuil maken, we waren toch niet uitgenodigd. Publiek vragen stellen over dat stelletje antidemocraten zit er voorlopig niet in. Toch moeten we blijven zoeken naar middelen om hun kuiperijen in het volle daglicht te plaatsen. Andere geroutineerde antidemocraten zijn natuurlijk het VB, ik heb er niet veel  van opgevangen maar Cedille heeft het gevolgd en nog een paar mensen en ik baseer mij op hun verslag.

vb_vod

“Het Vlaams Belang heeft zijn nieuwjaarsreceptie gehouden. Kwestie van toch nog eens pers te halen misschien want ze hebben nieuws. Het VB gaat een tijdschrift in de bussen stoppen van alle Vlamingen, op 2,4 miljoen exemplaren, je moet je publiek toch kunnen bereiken nietwaar. Naar eigen zeggen wordt het de ‘Dag allemaal’ van het Vlaams Belang. Naast dit nieuwe boekske haalden ze ook de bokshandschoenen terug uit de kast. Het krantje wordt geïntroduceerd door niemand minder dan Jean-Pierre Coopman, jawel, de ex-bokser.” (Cedille)

Het is je reinste aanslag op het Regenwoud, die krant van het VB. 14 dagen geleden zag een reclameblaadje liggen in het café op de hoek van de Forelstrraat en de Lousbergkaai in Gent dat er sterk op leek. Misschien was het een proefnummer? In de gaten houden. Sedert ze veroordeeld zijn voor racisme zijn ze niet vies van enige camouflage. Naar het schijnt zouden ze dat racisme nu afzweren volgens ‘De Standaard’. Ik geloof er geen jota van. Wat ik wel zeker weet is dat het VB  ‘De Standaard’ perfect weet te gebruiken als propaganda machine. Doe eens de volgende Google Querie:

http://www.google.com/search?hl=nl&rlz=1G1GGLQ_NLBE286&q=%22Vlaams+Belang%22+site%3A.destandaard.be&as_qdr=w&btnG=Zoeken&lr=

Dan krijg je de artikelen die de laatste week op het internet-domein destandaard.be verschenen zijn waar de term “Vlaams Belang” in voorkomt, het zijn er  465. De AVV VVK is wel verdwenen van de voorpagina van De Standaard, de geest dwaalt daar nog duidelijk rond.

Oude wijn in nieuwe zakken

1 thought on “Waar we niet uitgenodigd waren (CD&V en VB)

  1. Pingback: Sp-a Rood, salon socialisten overboord? « The Wings of the Carp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s