Nogmaals de gasbel voor de kust van Gaza en vijgen na Pasen

In de headlines van het economisch nieuws vandaag 3 topics. (1)De Britse bank RBS wordt na een recordverlies (op de balans en op de beurs) gered door de Britse overheid. (2) De olieprijs blijft dalen hoewel de OPEC landen minder oppompen en het nog altijd winter is op het Noordelijk halfrond. (3) Er is gas gevonden voor de kust van Gaza. Ik ga mij niet wagen aan het zoeken ven verbanden, noch aan een economische analyse, want op dit vlak ben ik een amateur en pedanten zijn vervelende mensen. Na heel wat discussies met vrienden die wel van wanten weten wat economie betreft, die alle dagen ‘De Tijd’ en ‘L’Echo de la Bourse’ uitvlooien , neem ik aan dat we nu met een economische crisis te maken hebben die vergelijkbaar is met de economische crisis van de jaren dertig. Daarover zijn de meesten het eens, dus ik ook.

Maar op puntje (3) wil ik toch nog eens terugkomen, want een complete leek ben ik ook niet.  Die gasbel voor de kust van Gaza. Deze MetaBlogs hebben reeds op 8 Januari het artikel van IPS onderzoeker Michael Chossudovsky gebracht waar de ontdekking van de aanwezigheid van die gasbel en haar rol in het conflict werd uit de doeken gedaan. Op dezelfde dag brachten ze een artikel van de Franse schrijver Malakine over de gasoorlog tussen Rusland en de Oukraïne en de gevolgen daarvan voor Europa. In dat artikel werd ook al verwezen naar die gasbel. Ik geef hieronder de 3 referenties zoals u ze kunt vinden op de Metablogs:

War and Natural Gas: The Israeli Invasion and Gaza’s Offshore Gas Fields by Michel Chossudovsky

Crise du gaz: L’Europe devra payer! by Malakine

Du Plomb durci dans un champs Gazier (about the Gas field at the coast of Gaza)

Ook op 9 januari en de dagen daarop was dit nieuws al terug te vinden op verschillende plaatsen op Internet. Hier enkele voorbeelden met een  kort citaat:

NWO-INFO: Israël, energie en het gasveld van Gaza:

“Hoewel de bloedige en destructieve aanval van Israël op de weerloze bevolking van Gaza inmiddels wereldwijd verontwaardiging wekt en de VN een resolutie heeft aangenomen waarin zij de strijdende partijen oproept tot een wapenstilstand, heeft vrijwel niemand het over de buit die Israël in deze oorlog wil behalen: voor de kust van Gaza ligt het gasveld Gaza Marine-1. Tussen Rusland en Oekraïne is op dit moment een “gasoorlog” gaande, waarin weliswaar geen bloed vloeit, maar wel kou wordt geleden. Dat de oorlog is Gaza evenzeer een gasoorlog is, maar dan een zeer hete, dat ontgaat het grote publiek. Het komt niet in de Main Stream Media, alleen op Internet sijpelt het door.

De Canadese econoom Michel Chossudovsky publiceerde er gisteren een artikel over in Global Research. Dat begint aldus: “De militaire invasie van de Gaza-strook door het Israëlische leger houdt rechtstreeks verband met de controle en het eigendom van strategische aardgas-reserves in zee. Dit is een veroveringsoorlog.” Een Nederlandse vertaling staat hier.”

De vertaling van het artikel van Michael Chossudovsky kan je dus daar gaan lezen. NWO-INFO is zonder meer een schitterende blog.

NU-JIJ: De Israëlische Invasie en het Gasveld van Gaza

“De militaire invasie van de Gaza-strook door het Israëlische leger houdt rechtstreeks verband met de controle en het eigendom van strategische aardgasreserves in zee.
In 2000 zijn er grote gasreserves ontdekt voor de kust van Gaza. Lees hoe Israël dit aardgas wil veroveren op de Palestijnen.

Dit is een illegale veroveringsoorlog.”

Er zijn er nog, NOS radio 1 bacht het ook vrij vroeg maar het geeft een idee. Enkele media brachten het dus gisteren en vandaag. Dit zijn toch wel een beetje vijgen na Pasen.

Zie ook:

War and Natural Gas: The Israeli Invasion and Gaza’s Offshore Gas Fields by Michel Chossudovsky

De Israëlische Invasie en het gasveld van Gaza

Israël, energie en het gasveld van Gaza

The Global Financial Crisis — Michel Chossudovsky « Dandelion Salad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s