Low Tech Magazine

Regelmatige schreven we een artikel over interessante, mooie of leerrijke blogs. De ombouw van 2bloggen.org naar een volwaardig laboratorium voor internet experimenten heeft de laatste week echter zoveel tijd in beslag genomen dat ik zelf niet meer aan schrijven toekwam. En dat ik net daarvoor ben beginnen bloggen. Het zwaarste studiewerk is achter de rug, de rest is routine, namelijk de categories en tags volledig conform maken aan het tag-schema dat we uitgedokterd hebben en nog een paar zaken. Toch nog een uur of acht werk schat ik om het geheel coherent te maken. Maar we kunnen weer adem halen. Ik lig nog met materiaal over de de EU die nu ook een blogplatform geopend heeft en massa’s materiaal over educatieve blogs, vooral deat laatste wil ik binnenkort gaan aanspreken, maar eerst iets over het Low Tech Magazine, dat op Typepad draait, een blogplatformp verwant met WordPress. Aangezien we ons in de jaren negentig ook bezig gehouden hebben met Low Cost Technology is dit echt een blog waar we niet op uitgekeken geraken. Hieronder de About pagina en straks nog  een oud maar nog altijd zeer actueel bericht overnemen , zodat je een idee krijgt wat je kan verwachten.

About Low Tech Magazine

Lowtech Magazine brengt nieuws en duiding over wetenschap en technologie. Maar dan niet door de roze bril die de doorsnee redactie op de neus heeft staan. Het magazine stelt zich vragen bij het blind geloof in vooruitgang en hoogtechnologische oplossingen. Meer technologie kan een goede keuze zijn, maar dat is het niet altijd.

Lowtech Magazine is een initiatief van Kris De Decker, 11 jaar lang freelance journalist voor ‘Knack’, ‘De Standaard’ en ‘De Tijd’. De website is online sinds 15 september 2007 en bevat ook eerder geschreven artikels. Het magazine verschijnt tevens in het Engels. Medewerkers zijn Vincent Grosjean, Shameez Joubert en Adriana Parra. Ook dank aan Maarten van TypePad.

Gastauteurs:

Sietz Leeflang (De 12 Ambachten), Willy Lievens (De Koevoet), Scott Kellogg en Stacy Pettigrew (Radical sustainability).

Contact & nieuwsbrieven

Lowtech Magazine contacteren kan via dit formulier of door een bericht te sturen naar kris at lowtech punt be.

Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe berichten, kan zich (gratis) abonneren via e-mail of feed (wat is een feed?).

Vind je Lowtech Magazine de moeite waard? Aarzel dan niet om het ook bekend te maken bij vrienden en vijanden.

Adresgegevens

www.lowtechmagazine.be
www.lowtechmagazine.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s