Censuur op sociale media site Flickr

Egyptische_Opstand copy

 

Twee dagen nadat mensenrechtenactivist Hossam el-Hamalawy fotos had gepost op Flickr van de Egyptische Staatsveiligheid waren ze verdwenen. Begin Maart hadden manifestanten het hoofdkwartier van de gevreesde geheime Egyptische geheime dienst overvallen en CD meegenomen.

Hossam haalde enkele fotos van die CD’s en zette ze op Flickr. Toen ze plots verdwenen waren dacht hij dat hij gehackt was, maar hij kreeg later een brief van de Flickr met als uitleg dat ze de fotos verwijderd hadden omdat hij ze niet zelf had genomen. Dat is natuurlijk een flauw excuus, Flickr staat vol met fotos die mensen niet zelf genomen hebben.

In 2007 haalde Youtube al eens een filmpje weg omdat het toonde hoe de Egyptische politie een arrestant folterde. Na publiek protest zette de stafleden van Youtube het filmpje terug.

Alhoewel Facebook intensief gebruikt is om oproepen te verspreiden tijdens de opstanden in de de Arabische wereld, bleef het van die kant rust. Zuckerberg komt nu wel onder druk te liggen omwille van een pagina waarin wordt opgeroepen voor een derde Palestijnse Intifada. Yuli Edelstein, Israëlische Minster van Informatie en Diasporazaken van  schreef hem een brief met het  verzoek de pagina te verwijderen, maar de pagina staat er momenteel nog altijd ook al heeft ze al vinden 29.000 gebruikers dit een luke pagina.

Bron: Labortech.net

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s